sâmbătă, 11 august 2012

Gândirea Pozitivă
Prima carte de dezvoltare personală pe care am citit-o a fost Gândirea Pozitivă a Verei Peiffer. Pe vremea aceea eram tânără, cred că eram în facultate deşi nu-mi aduc aminte exact şi nu ştiam ce vrea să spună „dezvoltare personală”, mai rău eram în căutarea de soluţii miraculoase pentru rezolvarea oricărei probleme pe care  mintea omului ar fi putut-o imagina.
Dacă aş fi găsit un flacon cu pastile care să garanteze că înghiţirea uneia din ele mă transforma în Ileana Cosânzeana cu influenţe din Bill Gates aş fi înghiţit instant tot conţinutul.
Logic în aşa stare de spirit cartea nu m-a impresionat la ora aia, a fost nevoie să mai treacă nişte ani, să mai dau cu capul de nişte praguri şi să mai citesc vreo trei rafturi de bibliotecă pentru a o aprecia ( dap, pe vremea aia nu eram la fel de inteligentă ca acum).
Dezvoltarea personală şi gândirea pozitivă sunt acum cărări bătătorite, dacă ai mai citit cărţi de gen probabil vei recunoaşte multe dintre ideile vehiculate aici şi deşi ideile sunt minunate ceea ce îi lipseşte autoarei este charisma, cartea ei nu te face să sari de pe scaun mobilizat, convins că poţi face orice. Este totuşi un loc bun pentru a începe.
Structural se aseamănă din nou cu toate cărţile din familia ei, explică structura minţii: conştient, subconştient, modul în care se formează convingerile, programe şi exerciţii pentru categorii de probleme frecvent întâlnite.
Ce mi-a plăcut în mod deosebit sunt Notele, scrise boldat şi semănate de-a lungul cărţii, Note care exprimă adevăruri pe care adevăruri pe care le-ai auzit şi ignorat de zeci de ori înainte, cum ar fi „Cel mai bun moment pentru a aplica o hotărâre este ACUM (şi nu de la 1 ianuarie)”.
Mi-au mai plăcut şi programele care sunt casete inserate în cadrul fiecărui capitol, şi care sunt în fapt o serie de afirmaţii a căror citire, repetare şi în cele din urmă integrare în sistemul tău de credinţe vor duce la o rezolvare a problemei respective.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Da-ti cu parerea ca e gratis